Najbolja besplatna online knjižnica

Rez kroz sve

FORMAT: PDF EPUB MOBI
DATUM IZLASKA: 2004
VELIČINA PO DATOTECI: 11,18
ISBN: 9531881928
JEZIK: HRVATSKI
AUTOR: Rakusa, Ilma
CIJENA: BESPLATNO

Ovdje ćete pronaći knjigu Rez kroz sve pdf

Opis:

Zbirka pjesama Rez kroz sve; Devedeset devetostiha čita se i kao popis tragova fiksiranih u jeziku. Riječ je tu «kao ruka, kao toplina, kao tango, kao zemlja i krajolik i domovina.» Stihom se ispisuje (ne)moć glasa i (ne)moć jezika , jukstaponira svijet stvarnog i mogućeg, ispituju granice individualnog – traži početak pada u sjećanje.

...kvadratnu jednadžbu x2+ax-a2=0 od koje se prihvaća pozitivno rješenje x = √ __ Hvala Bogu sve je prošlo dobro, malo sam sada umorna ... REZ KROZ SVE - Ilma Rakusa - DURIEUX | superknjizara.hr ... ... Beskrajno sam zahvalna cijelom osoblju bolnice, profesoru Hrvoju Vrčiću i doktoru Marku Kisiću koji me porodio i izveo carski rez", rekla je Hana za Slobodnu Dalmaciju. Dodala je kako je sva tuga i sve što je prolazila kroz posljednje četiri godine odjednom nestala. Carski rez je ozbiljna operacija povezana s mogućim rizicima i komplikacijama. Najčešće komplikacije zahvata su infekcija, gubitak ... REZ KROZ SVE - knjizara-dominovic.hr ... . Carski rez je ozbiljna operacija povezana s mogućim rizicima i komplikacijama. Najčešće komplikacije zahvata su infekcija, gubitak krvi, teško cijeljenje rane i povećana intraoperativna i postoperativna opasnost od tromboze. Oporavak rodilje zahtjevniji je nego iza vaginalnog poroda, a za potpuni oporavak treba nekoliko tjedana. 'Maleni me iznenadio, bila sam u bolnici prije tri dana zbog visokog tlaka, ali nisam očekivala još da ću roditi. Jutros je ipak odlučeno da idem na hitni carski. Hvala Bogu sve je prošlo dobro', otkrila je Hana Tabaković Televizijska voditeljica Hana Tabaković Baksa (41) rodila je sinoć ... Oko 30 posto poroda u Hrvatskoj dovršava se carskim rezom, a nova metoda koju je iz Francuske u Hrvatsku donio dr.sc. Ozren Grgić pruža bolje mogućnosti za žene Beskrajno sam zahvalna cijelom osoblju bolnice, profesoru Hrvoju Vrčiću i doktoru Marku Kisiću koji me porodio i izveo carski rez. Sada čekam da vidim malenog. Hvala svima na mnogim porukama, sva ona tuga i sve što sam prolazila kroz posljednje četiri godine, odjednom je nestalo, rekla nam je kratko presretna Hana. Carski rez kirurški je zahvat kojim se dijete rađa kroz rez trbušne stijenke i maternice. Operacija se izvodi u dva slučaja - prvi je planirani, a drugi kada je porod vaginalnim putem rizičan za majku i dijete. Trudnice koje imaju postavljenu indikaciju za carski rez naručuju se i imaju dogovoren termin operacije. Riječ je, naravno, o bob frizuri koja kroz godine nije izgubila na svojoj popularnosti, nego je i danas pravi bezvremenski klasik.

Od svojih početaka, bob frizura prošla je kroz mnogo različitih stilova - A-linije, asimetrični, valoviti, različitih dužina, od francuskog boba pa do boba dužine do ključne kosti....